Feburárová vedecká cukráreň bude na tému "Biodiverzita v čase globálnych zmien"
Priemyselná revolúcia, rast celosvetovej populácie, rozvoj technológií, necitlivé využívanie prírodných zdrojov má negatívny vplyv na životné prostredie. Ťažba surovín, intenzívne pôdohospodárstvo, klimatická zmena spôsobujú výraznú zmenu biotopov mnohých organizmov. Viac o tom, aké sú možnosti zmiernenia negatívneho vývoja sa dozviete vo februárovej vedeckej cukrárni na tému Biodiverzita v čase globálnych zmien: Ako slovenské lesy prichádzajú o rozmanitosť života. Hosťom podujatia bude Ing. František Máliš, PhD., ktorý pôsobí na Lesníckej fakulte v Technickej univerzite vo Zvolene. Prednáška sa uskutoční bez účasti verejnosti. Otázky pre prednášajúceho môžete napísať do komentára na Facebooku do 8.2.2021.